مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در استان گلستان با بیان اینکه رسانهها نقش کلیدی در فرهنگسازی اهدای عضو ایفا میکنند، گفت: گلستان، پیشگام فرهنگ اهدای عضو است.
اربعین ولیخانی ضمن گرامیداشت روز اهدای عضو در گفتگو با خبرنگار «گلستان ما» اظهار کرد: رسانهها نقش کلیدی در فرهنگسازی اهدای عضو ایفا میکنند، گلستان، پیشگام فرهنگ اهدای عضو است و این استان با اقداماتی نوآورانه مانند نامگذاری بوستانی به نام «نفس» و مزین کردن معابر به نام اهداکنندگان، گامهای مهمی در راستای ترویج این فرهنگ ارزشمند برداشته است.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۶ هزار ایرانی در تصادفات جان خود را از دست میدهند، ابراز کرد: در حالی که ۵ تا ۸ هزار نفر از این قربانیان میتوانند با اهدای عضو، زندگی دوبارهای به بیماران نیازمند ببخشند.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در استان گلستان گفت: اما متاسفانه، تنها بخشی از این پتانسیل حیاتی به فعلیت میرسد و هزاران عضو ارزشمند، به جای نجات جان انسانها، به خاک سپرده میشوند.
وی تصریح کرد: بنا به آمارهای رسمی، سالانه بیش از ۱۶ هزار نفر در ایران در اثر تصادفات جان خود را از دست میدهند که از این تعداد، بین پنج الی هشت هزار نفر دچار مرگ مغزی میشوند و بین ۲ هزار و ۵۰۰ الی چهار هزار نفر قابلیت اهدا دارند.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در استان گلستان افزود: متاسفانه، تنها یکهزار نفر از این افراد به اهدای عضو اقدام میکنند و تعداد ۲ هزار نفر باقیمانده به دلیل عدم انتقال مناسب به مراحل اهدای عضو نمیرسند.
ولیخانی ابراز کرد: اگر فرض کنیم که هر فرد به طور میانگین سه عضو اهدا کند این به معنی از دست رفتن ۶ هزار عضو ارزشمند است.
وی گفت: براساس اطلاعات مطرح شده، روزانه بین هفت الی ۱۰ نفر به دلیل عدم دسترسی به عضو پیوندی جان خود را از دست میدهند این آمار نگرانکننده بیانگر اهمیت بالای فرهنگسازی در زمینه اهدای عضو است.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در استان گلستان گفت: اگر تنها از ۲ هزار نفری که به اهدا نمیرسند، هزار نفر به اهدا اقدام کنند، میتوانیم امیدوار باشیم دیگر هیچ هموطنی به خاطر عدم دسترسی به عضو پیوندی جان خود را از دست ندهد.
ولیخانی گفت: در نظام سلامت، به طور سنتی یک هرم سهضلعی شامل بیمارستانها، تجهیزات و کادر درمان وجود دارد، اما اهدای عضو به هرم چهار ضلعی نیاز دارد که در آن ضلع چهارم، اهداکننده است.
وی ادامه داد: مردم کشورمان با میل و نوعدوستی خود، آمادهاند که در این زمینه نقش آفرینی کنند. برای تحقق این هدف، نیاز به آموزش، افزایش آگاهی و ایجاد بینش در بین افراد جامعه داریم، هر چه تعداد رفتارهای مرتبط با فرهنگسازی اهدای عضو بیشتر شود، میتوان به تحقق این هدف امیدوار بود.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در استان گلستان خاطرنشان کرد: در این راستا، استان گلستان و بهخصوص شهر گرگان اقدامات قابل توجهی را انجام دادهاند به عنوان مثال؛ شهرداری گرگان یکی از پارکهای این شهر را به نام «بوستان نفس» نامگذاری کرده است.
ولیخانی افزود: شورای فرهنگ عمومی استان گلستان نیز برای اولین بار در کشور برای ایجاد کارگروه تخصصی در بحث فرهنگسازی اهدای عضو امکانات را فراهم کرده است همچنین اداره کل امور اجتماعی و دانشگاه علوم پزشکی نیز با این اهداف همسو شدهاند.
وی افزود: زیباسازی معابر منتهی به یادبود اهداکنندگان نیز از دیگر اقدامات ارزشمند این استان به شمار میرود نقش رسانهها و سازمان صدا و سیما نیز در فرهنگسازی اهدای عضو بسیار چشمگیر است؛ به طوری که ۶۰ درصد منابع اطلاعاتی مردم در این زمینه از طریق رسانهها کسب میشود.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در استان گلستان افزود: با توجه به این روندها و تلاشهای انجامشده، امید میرود افزایش آگاهی عمومی منجر به نجات جان هزاران انسان و ایجاد فرهنگ اهدا در جامعه شود این امر، نه تنها نتیجهٔ نوعدوستی مردم ایران، بلکه نشانهای از همبستگی و انسانیت آنهاست.
خبرنگار: سمیرا رجبی
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد