خانواده شهدا و ایثارگران خواستار رسیدگی به گلزار شهدا و تبدیلشدن این گلزارها به کانون فرهنگی و ترویجی فرهنگ ایثار و شهادت هستند.
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» - داود خاندوزی؛ ظهر یک پنجشنبه گرم، در میان سنگهای خاکستری گلزار شهدای گرگان، قامت مردی خمیده بر مزار یک شهید، توجهم را جلب کرد.
جلوتر رفتم، شانههایش آرام میلرزید و زیر لب با کسی حرف میزد، نزدیکتر شدم، صدایش را شناختم. حاج اصغر بود که هر هفته، پنجشنبهها با رفیق شهیدش خلوت میکند.
حاج اصغر، دستی به سنگ مزار کشید و با صدایی بغضآلود گفت: باز هم آمدم. میدانی که بی تو اینجا چقدر غریبم. این گلزار هم مثل دل من، نه سایبانی دارد، نه طراوتی، سالها گذشته، اما هنوز هم درخورشان شما شهدا نشده. این همه زائر میآیند، این همه جوان، اما دریغ از یک فضای فرهنگی مناسب، دریغ از یک روایت درست از رشادتهای شما.
حاج اصغر، رزمندهای که روزگاری در جبهههای حق علیه باطل جنگیده بود، حالا بعد از گذشت سالها، دغدغهاش، پاسداشت یاد و خاطره همرزمان شهیدش بود و گاهی هم روایتگر این رشادتها میکند.
او معتقد بود گلزار شهدا، تنها یک آرامگاه نیست، بلکه باید یک مرکز فرهنگی و تربیتی باشد، جایی که نسل جوان با آرمانهای شهدا آشنا شوند و راه آنها را ادامه دهند.
حاج اصغر، با اشاره به کمبود امکانات و فضاهای فرهنگی در گلزار شهدای گرگان، گفت: از مسئولان انتظار داریم به این مکان مقدس توجه بیشتری داشته باشند، اینجا باید فضایی باشد که وقتی جوانها میآیند، احساس کنند وارد یک مکان معنوی و ارزشمند شدهاند. باید کارهای فرهنگی بیشتری انجام شود، کتابخانه، نمایشگاه عکس، روایتگری شهدا، اینها همه میتواند به زنده نگهداشتن یاد شهدا کمک کند.
حاج اصغر، در پایان صحبتهایش، نگاهی به آسمان کرد و گفت: میدانم شهدا شما زنده هستند و ناظر بر اعمال ما؛ کمک کنید تا شرمنده شما شهدا نشویم. کمک کن تا بتوانیم دین خود را به شما ادا کنیم.
حرفهای حاج اصغر، دغدغه بسیاری از خانوادههای شهدا و ایثارگران است، ساماندهی گلزارها و یادمان شهدا، یک ضرورت است، نه فقط بهخاطر احترام به مقام شامخ شهدا، بلکه بهخاطر حفظ و انتقال ارزشهای دفاع مقدس به نسلهای آینده است.
گلزارهای شهدا نیازمند توجه ویژه هستند
حجتالاسلام قاسم دنکوب، مسئول حوزه نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز خواستار توجه ویژه مسئولان به این اماکن مقدس شد و این مسئله را دغدغه خانواده ایثارگران دانست و بیان کرد: که این مهم وظیفه یک نهاد و سازمان نیست و باید همه دستگاههای فرهنگی و اجرایی در این امر اهتمام داشته باشند.
مسئول حوزه نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتوگو با خبرنگار ما، با اشاره به دغدغههای خانواده شهدا و ایثارگران، اظهار کرد: بسیاری از عزیزان به من مراجعه کرده و خواستار برگزاری زیارت عاشورا و خلوت با شهدا در شبها هستند، اما متأسفانه گلزارها فاقد نور و روشنایی کافی هستند. همچنین، در روزهای بارانی امکان برگزاری دعای ندبه و نماز جماعت در کنار مزار شهدا وجود ندارد.
دنکوب با انتقاد از محدودیتهای ایجاد شده برای مروجین فرهنگ ایثار و شهادت، گفت: متأسفانه جوانانی که قصد دارند کارهای فرهنگی و فعالیتهای ارزشمند در گلزار شهدا انجام دهند، با محدودیتهایی مواجه میشوند.
وی با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری، تأکید کرد: شهدا نیازمند رسیدگی بیشتر هستند و باید به معنای واقعی کلمه به آنها توجه شود، گلزارهای شهدا، امامزادگانی هستند که مردم از آنها حاجت میگیرند و با آنها درد و دل میکنند.
مسئول حوزه نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران، با تأکید بر ضرورت همکاری همگانی برای ساماندهی گلزارهای شهدا، گفت: نباید این تصور وجود داشته باشد که این وظیفه تنها بر عهده بنیاد شهید است، شهدا بر گردن همه ما حق دارند و همه ما، چه مسئولان و چه غیرمسئولان، باید برای حل مشکلات گلزارها تلاش کنیم.
نشانههای شهدا را از گلزار برچیدند
دنکوب، از مسئولان شهرداری، اوقاف و سایر نهادهای ذیربط، خواست تا نسبت به مسقف کردن طرحهای ساماندهی گلزارها، رنگآمیزی نام شهدا بر روی سنگهای قبور و رسیدگی به وضعیت این اماکن مقدس، اقدام جدی به عملآورند.
مسئول حوزه نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران، با اشاره به وضعیت گذشته گلزارهای شهدا، گفت: در گذشته، نشانههایی از شهید مانند لباس خونی، قرآن و سایر وسایل شخصی شهید در کنار مزار او به نمایش گذاشته میشد که تأثیر بسیار زیادی بر روی مردم و نسل جوان داشت، متأسفانه، این علائم جمعآوری و محو شدند و گلزارها به مکانی بیروح تبدیل شدند.
دنکوب، در پایان سخنان خود، با ابراز امیدواری نسبت به بهبود وضعیت گلزارهای شهدا، گفت: امیدواریم با تلاش و همت همگانی، بتوانیم دینی که بر گردن ماست را ادا کنیم و قدمهای بلندتری در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برداریم.
خوشبختانه، اخیراً اقداماتی در این زمینه صورتگرفته است، در همین راستا، نخستین جلسه کمیته موزه دفاع مقدس و یادمانهای شهدای گمنام ذیل شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان با حضور اعضا و بهصورت وبیناری با فرمانداریهای شهرستانهای بندر ترکمن، بندرگز و آزادشهر، به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار برگزار شد.
یادمانهای شهدا مراکز ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باشد
سید مهدی مهیائی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان در این نشست با تأکید بر لزوم زنده نگهداشتن مکتب شهدا اظهار کرد: شهدای گرانقدر ما مکتب هدایت جامعه هستند و همگی موظف به پاسداشت این مکتب مقدس هستیم.
وی افزود: یادمانهای شهدا مراکز ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هستند و باید بهگونهای آراسته و آماده بشوند که عموم زائران و کسانی که قدم در این مکان مقدس میگذارند، جان و جسم و روحشان تحتتأثیر قرار گیرد.
معاون استاندار ادامه داد: اجر مشارکت در زمینه گسترش فرهنگ ایثار و شهادت و نیز انتقال آرمانهای شهیدان دفاع مقدس به نسل جوان بسیار زیاد است و قطعاً مورد توجه شهدای گرانقدر قرار خواهد گرفت.
مهیائی با اشاره به برگزاری دومین کنگره شهدای استان پس از ۱۰ سال تصریح کرد: این کنگره فرصت مغتنمی برای تبیین ارزشهای دفاع مقدس و معرفی الگوهای ایثار به نسل جوان است.
وی با اشاره به اینکه تا امروز تعداد ۵۷ یادمان شهدای گمنام استان به بهرهبرداری رسیده است و ۵ یادمان در حال ساخت وجود دارد که با بررسی روند احداث آن، امیدواریم تا هفته دفاع مقدس سال جاری به بهرهبرداری برسد.
در این نشست آخرین وضعیت یادمانهای شهدای گمنام استان و آخرین وضعیت پروژه موزه دفاع مقدس و مقاومت استان مورد بررسی و گفتگو قرار گرفت.
امید است با تلاش مسئولان و همت مردم، گلزار شهدای گرگان و سایر یادمانهای شهدا در استان گلستان، به مکانی درخورشان شهدا و محلی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تبدیل شوند.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد