1404-02-31 18:57
54
0
94199
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک گلستان:

مالکیت دولتی بدون سند ممنوع شد

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک گلستان گفت: مالکیت دولتی بدون سند ممنوع است و با اجرا قانون الزام ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول و نقل و انتقال براساس قولنامه به پایان خط رسیده است.

به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»؛ عباس جهانی‌فر در جلسه شورای قضایی استان گلستان از ثبت دستاوردهای مهم ثبتی و حقوقی در این استان خبر داد و گفت: انتقال سوابق ثبتی گلستان که سال‌ها در استان همجوار باقی مانده بود، سرانجام در کمتر از یک هفته انجام شد. همچنین در حوزه آثار تاریخی، موفق به صدور ۱۴ سند مالکیت برای اراضی مرتبط با دیوار دفاعی به مساحت ۶۴ هکتار شدیم که اقدامی بی‌سابقه در ثبت مالکیت میراث فرهنگی استان محسوب می‌شود.

وی افزود: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی، رویکردی فعالانه در پیش گرفته است. نمونه بارز این رویکرد، صدور سند مجموعه تاریخی هگمتانه در جریان سفر ریاست قوه قضاییه به همدان بود که تحویل مقامات استان شد. استاندار همدان نیز بر نقش مؤثر ثبت رسمی این اسناد در حفظ حقوق بین‌المللی آثار تاریخی تأکید کرده است.

وی با اشاره به اجرای قانون الزام ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول از سه تیرماه ۱۴۰۳ تأکید کرد: اسنادی که پس از این تاریخ صادر شده‌اند و به رنگ سبز هستند، صرفاً از طریق دفاتر رسمی و سامانه‌های پیش‌بینی‌شده باید منتقل شوند و هرگونه قولنامه یا سند عادی برای این املاک فاقد اعتبار قانونی است. مراجع قضایی و اداری نیز از پذیرش چنین اسنادی خودداری خواهند کرد

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک گلستان همچنین تصریح کرد: باید به روشنی برای مردم و مشاوران املاک اطلاع‌رسانی شود که تنظیم قولنامه برای اسناد سبز رنگ، نه تنها فاقد اعتبار است، بلکه موجب عدم پذیرش دعاوی در محاکم نیز خواهد شد. انتقال مالکیت باید طبق مفاد مواد ۲ و ۳ قانون از طریق دفاتر اسناد رسمی و در قالب سند رسمی انجام شود.

وی با تأکید بر ضرورت ساماندهی املاک دولتی بدون سند، افزود: هیچ دستگاهی اعم از آموزش‌وپرورش، تربیت‌بدنی، دانشگاه‌ها یا سایر نهادها، نباید ملک فاقد سند داشته باشد. در صورت طرح دعوی، مدیری که نسبت به تثبیت مالکیت اقدام نکرده باشد، باید پاسخ‌گو باشد. در برخی موارد، املاکی که به آموزش‌وپرورش هبه شده، به دلیل نبود سند رسمی، با ادعای وراث مواجه شده‌اند.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک گلستان از بنیاد مستضعفان نیز خواست تا با تسریع در فرایند واگذاری اراضی زراعی در قالب توافق‌های منصفانه، به تثبیت حقوق بهره‌برداران کمک کند. وی گفت: اراضی این بنیاد در استان‌های شمالی، به‌ویژه گلستان و مازندران، گسترده است و انتظار داریم این موضوع در شورای حفظ حقوق بیت‌المال استان‌ها با جدیت دنبال شود.

وی همچنین از برنامه‌ریزی برای اتمام صدور اسناد در بافت‌های روستایی خبر داد و افزود: انتظار داریم در سفر بعدی، جشن صدور کامل اسناد مالکیت در این بخش را برگزار کنیم. در سایر پهنه‌ها نظیر صنعتی و مناطق آزاد نیز اقدامات مهمی انجام شده است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک گلستان، به طرح تبدیل اسناد دفترچه‌ای به تک‌برگ نیز اشاره کرد و گفت: در برخی استان‌ها، دهیاران به‌عنوان ضابطین محلی موظف به همکاری شده‌اند. در گلستان نیز امیدواریم با استفاده از ظرفیت رسانه‌های استانی، این اطلاع‌رسانی صورت گیرد. مطابق قانون، هیچ خدمتی به اسناد دفترچه‌ای نباید ارائه شود؛ چه در نظام بانکی، چه در محاکم، و چه در سایر نهادهای اداری.

در پایان، وی از رؤسای دادگستری شهرستان‌ها، دادستان‌ها، مدیران منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و سایر نهادهایی که در تثبیت مالکیت و حدنگاری اراضی استان گلستان همکاری داشتند، تقدیر کرد و گفت: با تلاش همکاران، نرخ تثبیت مالکیت اراضی زراعی در استان از ۳۲ درصد به ۷۲ درصد رسیده که جهشی بزرگ و قابل‌تقدیر است.

وی ابراز امیدواری کرد در نشست‌های آتی، شاهد تحقق کامل برنامه‌های ثبتی و تقویت نظام مالکیت رسمی در سطح استان باشیم.

انتهای خبر/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.