گرانی سیمان، افزایش هزینه کارگر و افزایش ۵۱ درصدی تعرفه نظاممهندسی در سالجاری همهوهمه بیانگر آن است که گلستان در آستانه رکود ساختوساز قرار خواهد گرفت و این رکود پیامدهایی دیگری مثل افزایش اجارهبها و قیمت مسکن خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» - داود خاندوزی؛ با افزایش قیمت سیمان از ۱۱۵ هزار تومان به ۲۳۰ هزار تومان، پیشبینیها حاکی از احتمال رسیدن این قیمت به ۳۰۰ هزار تومان است.
بحران برق در گلستان، شرکتهای سیمان را به خرید آزاد منابع برق مجبور کرده و افزایش هزینههای بیمه و دستمزد، قیمت تمامشده تولید سیمان را به ۲۵۰ هزار تومان رسانده است.
در کنار این افزایش دستمزد کارگران ساختمانی هم فشار مضاعفی به سازندگان مسکن وارد کرده است و پازل گرانی مسکن هم با افزایش ۵۱ درصدی تعرفه نظاممهندسی کامل شده تا بحران جدیدی پیشروی جوانان در آستانه شروع زندگی مشترک به وجود بیاورد چرا که این گرانیها پیامد افزایش اجاره بهای مسکن و افزایش قیمت مسکن را در پی خواهد داشت.
این روزها، استان گلستان با دو چالش جدی مواجه است: کمبود برق و گرانی سرسامآور سیمان، این وضعیت بهویژه در فصل گرم و آثار فعالیتهای عمرانی، موجب مختلشدن کسبوکارها و آسیب به وسایل برقی شده است.
واحدهای تولیدی در گلستان نیز از قطعی برق در امان نیستند، توقف خطوط تولید و احتمال فساد مواد اولیه، تولیدکنندگان را با چالشهای جدی روبرو کرده و پایداری اشتغال نیز تهدید شده است.
در کنار این بحران، بازار سیمان نیز با آشفتگی بیسابقهای مواجه شده است. در هفتههای اخیر، کمبود سیمان به حدی رسیده که بسیاری از فعالیتهای ساختوساز بهشدت محدود شدهاند.
پیمانکاران از نایابی این کالای حیاتی و افزایش چندبرابر قیمت آن بهشدت گلایهمند هستند و بر این باورند که برای اجرای بهموقع پروژهها و برآوردهکردن تعهدات قراردادیشان با مشکل جدی مواجهاند.
تنها کارخانه سیمان استان گلستان در شهرستان گالیکش فعال است، اما این کارخانه در شرایط بحران فعلی به کمک استان و پیمانکاران نیامده است، البته مسئولان این کارخانه نیز حرفهایی برای گفتن دارند برای مثال عرضهشدن سیما در بازار بورس که باعث میشود کسانی که سهام سیمان گلستان را خریداری میکنند به دلیل آنکه یک ماه سرمایهشان در بورس معطل باقیمانده تمایلی به فروش قسطی سیمان به مصالحفروشهای استان گلستان که بیشتر خواهان خرید غیرنقدی هستند نداشته باشند و لذا گزارشها نشان میدهد که تنها درصد ناچیزی از تولید این کارخانه در استان مصرف شده و بخش اعظم آن با قیمتهای بالا به استانهای همجوار ارسال میشود.
مسئولان تولید بر کمبود انرژی و قطعی برق تأکید دارند و شرکت برق نیز به ناترازیهای ناشی از تعللهای چندین ساله دولتها اشاره میکند و این وضعیت نمایانگر پاسکاری مشکلات میان تولیدکنندگان و مصرفکنندگان است.
حالا مردم در آماج گرانی به دنبال پرتقال فروشی هستند که آنها را در چنین بحرانی قرار داده، آیا شرکت توانیر مقصر ماجرا است یا عدم مدیریت صحیح ؟
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد