1405-05-25 13:00
106
0
97935
گلستان در تله ضعف ارتباطات؛

استاندار خواستار تبدیل کشاورزی هوشمند به پروژه ملی شد

استاندار گلستان با هشدار نسبت به شکاف ارتباطی در مناطق روستایی و مرزی این استان گفت ضعف پوشش اینترنت و تلفن همراه، هم امدادرسانی را مختل می‌کند و هم مانعی برای توسعه اقتصاد دیجیتال و کشاورزی هوشمند است؛ او از وزارت ارتباطات خواست گلستان را به پایلوت کشاورزی هوشمند کشور تبدیل کند.

 به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»؛ علی‌اصغر طهماسبی در نشست با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و جمعی از دانشگاهیان، نخبگان و فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان استان، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده گلستان اظهار کرد: یکی از مطالبات جدی استان، رفع نقاط کور ارتباطی به‌ویژه در مناطق جنگلی، روستایی، مرزی و جنوب استان است.

وی افزود: تجربه حوادث طبیعی نشان داده است که نبود پوشش مناسب تلفن همراه و اینترنت، امدادرسانی و ارائه خدمات را با دشواری مواجه می‌کند؛ از این رو توسعه پوشش ارتباطی در روستاهای مرزی و مناطق محروم باید در اولویت قرار گیرد.

استاندار گلستان با اشاره به ظرفیت استان در حوزه فیبر نوری گفت: گلستان از استان‌های پیشرو در توسعه فیبر نوری است، اما همچنان برخی شهرستان‌ها، مراکز اداری، دانشگاهی و اجرایی از این زیرساخت به‌طور کامل بهره‌مند نیستند و تکمیل این شبکه می‌تواند زمینه‌ساز تحول در بخش‌های مختلف استان باشد.

طهماسبی ادامه داد: گلستان استانی کشاورزی است، اما سهم صنعت در مصرف انرژی استان بسیار پایین است؛ به‌گونه‌ای که بیش از ۹۰ درصد مصرف برق در بخش خانگی و تجاری انجام می‌شود و سهم صنعت کمتر از ۱۰ درصد است.

وی تصریح کرد: در چنین شرایطی باید از ظرفیت فناوری برای افزایش بهره‌وری استفاده کنیم و تبدیل گلستان به پایلوت کشاورزی هوشمند کشور را با توسعه زیرساخت‌های ارتباطی در دستور کار قرار دهیم.

استاندار گلستان همچنین اقتصاد دیجیتال را یکی از مسیرهای مهم اشتغال جوانان دانست و گفت: بخش قابل توجهی از اشتغال جوانان استان به حوزه فناوری اطلاعات و اینترنت وابسته است و هرگونه اختلال در ارتباطات، مستقیماً فعالیت و درآمد این بخش را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

طهماسبی با اشاره به ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان استان افزود: در حال حاضر حدود ۵۸ شرکت در حوزه فناوری در گلستان فعالیت می‌کنند و باید با حمایت‌های بیشتر، زمینه توسعه این شرکت‌ها، ایجاد مراکز نوآوری و شتاب‌دهی و افزایش سهم اقتصاد دیجیتال در اشتغال استان فراهم شود.

وی در ادامه، تقویت ارتباطات در مناطق مرزی و مسیرهای مواصلاتی را ضروری دانست و گفت: منطقه آزاد اینچه‌برون با توجه به تحولات منطقه‌ای و ظرفیت ارتباطی گلستان با آسیای میانه، چین، قزاقستان و ترکمنستان می‌تواند به یکی از پیشران‌های اقتصادی استان تبدیل شود و زیرساخت‌های ارتباطی مناسب، لازمه تحقق این ظرفیت است.

استاندار گلستان همچنین بر ضرورت حرکت دستگاه‌های اجرایی به سمت دولت هوشمند تأکید کرد و افزود: استفاده از فناوری‌های نوین در ادارات، سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی باید توسعه یابد تا خدمات سریع‌تر، شفاف‌تر و کم‌هزینه‌تر به مردم ارائه شود.

طهماسبی با اشاره به ظرفیت‌های ترانزیتی گلستان اظهار کرد: این استان از ظرفیت‌های ریلی، جاده‌ای، دریایی و هوایی برخوردار است و با توجه به همسایگی با کشورهای آسیای میانه، می‌توان از فناوری و ارتباطات برای تقویت این ظرفیت‌ها و توسعه مبادلات اقتصادی استفاده کرد.

وی در پایان با قدردانی از حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گلستان گفت: اجرای پروژه‌های زیرساختی و توسعه ارتباطات می‌تواند زمینه‌ساز جهش اقتصادی استان باشد و انتظار داریم گلستان در برنامه‌های ملی توسعه اقتصاد دیجیتال، کشاورزی هوشمند و زیرساخت‌های ارتباطی جایگاه ویژه‌ای داشته باشد.

انتهای خبر/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.