1404-04-19 07:40
89
0
94770
سهم گردشگری در اقتصاد گلستان افزایش می‌یابد؟

وعده‌های وزیر برای احیای میراث‌فرهنگی

سفر وزیر میراث‌فرهنگی به گلستان با وعده‌هایی برای احیای گنبد قابوس، جرجان و توسعه صنایع‌دستی همراه بود، این سفر، گامی مثبت در راستای توسعه گردشگری و رونق اقتصادی استان ارزیابی می‌شود.

 به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»؛ استان گلستان، گنجینه‌ای پنهان از آثار و ابنیه تاریخی، باوجود جاذبه‌های بی‌شمار خود، سهمی ناچیز از اقتصاد گردشگری کشور دارد.

از گنبد قابوس، این برج آجری باشکوه که نماد هویت ایرانی است، تا شهر باستانی جرجان، مرکز علم و فرهنگ در سده‌های نخستین اسلامی، این استان سرشار از میراثی است که می‌تواند به قطب گردشگری شمال شرق ایران تبدیل شود.

موزه بزرگ گلستان، دیوار بزرگ گرگان، و کارخانه تاریخی پنبه گنبدکاووس، تنها بخشی از پتانسیل‌های نهفته‌ای هستند که احیا و معرفی آن‌ها می‌تواند رونقی چشمگیر به اقتصاد گردشگری منطقه ببخشد.

وزیر میراث‌فرهنگی، با سفر به این استان و بازدید از این آثار، گامی مهم در راستای توجه به این ظرفیت‌ها و رفع موانع پیشروی توسعه گردشگری در گلستان برداشته است، امید است این تلاش‌ها منجر به شکوفایی اقتصاد خلاق و افزایش سهم این استان از درآمدهای گردشگری کشور شود.

سید احمد صالحی امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، روز گذشته به استان گلستان سفر کرد.

وزیر میراث‌فرهنگی پس از استقبال رسمی مسئولان استان، برنامه خود را با بازدید از میراث جهانی گنبد قابوس، موزه فرش این شهر و شهر باستانی جرجان آغاز کرد.

  بازدید از امامزاده یحیی بن زید، موزه بزرگ گلستان و دیوار بزرگ گرگان از دیگر برنامه‌های روز نخستین روز سفر وی بود.

این بازدیدها باهدف آشنایی نزدیک با پتانسیل‌های تاریخی و فرهنگی استان و بررسی راهکارهای توسعه آن‌ها صورت گرفت اما در این سفر وزیر دستورات ویژه‌ای نیز صادر کرد.

پروژه موزه گلستان به دستور وزیر احیا شد

سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، دستور ویژه‌ای برای ازسرگیری پروژه موزه بزرگ گلستان در گنبدکاووس صادر کرد.

این اعلام در سفر وزیر به استان گلستان صورت گرفت، جایی که وی از محل ساخت‌وساز پارک داریوش به همراه مقامات ملی، استانی و محلی بازدید کرد.

صالحی‌امیری تأکید کرد: این موزه باید به‌عنوان یک کانون برای حفظ و نمایش میراث متنوع گلستان عمل کند.

وی اظهار داشت: این پروژه صرفاً یک سازه نیست، بلکه یک مأموریت تمدنی است که بازتاب‌دهنده تاریخ، تنوع قومی و روایات فرهنگی شمال ایران است.

هدف موزه بزرگ گلستان برجسته‌کردن غنای فرهنگی استان گلستان است که به دلیل گروه‌های قومی متنوع از جمله ترکمن‌ها، قزاق‌ها و فارس‌ها شناخته شده است.

مسئولان امیدوارند این موزه بتواند گردشگری را تقویت کرده و صنایع‌دستی محلی و آثار تاریخی را به نمایش بگذارد.

تأکید وزیر میراث‌فرهنگی بر احیای شهر تاریخی جرجان

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در بازدید از محوطه تاریخی جرجان در گنبدکاووس، بر لزوم احیای این شهر باستانی که زمانی یکی از مهم‌ترین مراکز تمدن اسلامی بوده، تأکید کرد.

صالحی در این بازدید میدانی، اهمیت جرجان را به‌عنوان مرکز فرهنگی، علمی و مهندسی در جهان اسلام در سده‌های نخستین اسلامی برجسته ساخت.

وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به بازدید از محوطه باستانی جرجان، از موافقت رسمی با آغاز کاوش‌های باستان‌شناسی و ایجاد سایت‌موزه در این منطقه تمدنی خبر داد و گفت: جرجان گنجینه‌ای از هویت ملی ماست که باید برای نسل‌های آینده حفظ و معرفی شود. کاوش‌ها به‌زودی آغاز خواهد شد و استان گلستان در این مسیر حمایت کامل ما را خواهد داشت.

در این بازدید مقامات محلی از جمله استاندار گلستان، نماینده مجلس و فرماندار ویژه شهرستان، وزیر را همراهی کردند.

کارخانه تاریخی پنبه به بازارچه صنایع‌دستی تبدیل می‌شود

صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از آغاز تلاش برای انتقال مالکیت کارخانه تاریخی پنبه گنبدکاووس برای مرمت، احیا و تبدیل آن به نخستین بازارچه دائمی صنایع‌دستی شرق گلستان خبر داد و تأکید کرد: گنبد، شهری تمدنی و نگین درخشان شمال شرق ایران است که باید به سکوی شکوفایی فرهنگ و اقتصاد خلاق تبدیل شود.

وی با تأکید بر ارزش تاریخی و هویتی این بنا، ادامه داد: این اثر در مالکیت بنیاد مستضعفان قرار دارد و با هماهنگی استاندار، مقرر شد مذاکره با ریاست بنیاد برای انتقال مالکیت آن به وزارت میراث‌فرهنگی انجام شود تا مسیر مرمت و احیای کامل آن فراهم شود.

صالحی‌امیری گنبدکاووس را یکی از مهم‌ترین کانون‌های تمدنی شرق ایران خواند و تصریح کرد: در جغرافیای این شهر تمدنی عظیم نهفته است؛ شهری که می‌تواند به پیشران توسعه متوازن استان تبدیل شود. این ظرفیت‌ها نیازمند نگاه ملی و اقدام جهادی است.

داربست‌ها به‌زودی از چهره برج جهانی کنار می‌روند

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بازدید میدانی از گنبدکاووس همچنین تأکید کرد: هیچ مانعی برای پایان مرمت برج جهانی قابوس نیست؛ تعهد ملی، علمی و مردمی ما، تضمین‌کننده احیای چهره اصیل این نماد بزرگ تمدنی است.

وزیر به عملیات مرمت میراث جهانی گنبد قابوس پرداخت و با اشاره به تأمین کامل اعتبار این پروژه گفت: برج گنبد قابوس نماد درخشان هویت ایرانی است. مرمت این اثر فاخر طبق زمان‌بندی به پایان می‌رسد و هیچ محدودیت اعتباری برای آن قائل نیستیم.

صالحی‌امیری با تأکید بر اینکه گنبدکاووس باید به قطب اقتصاد فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شمال شرق ایران بدل شود، تصریح کرد: توافق کردیم با همراهی نمایندگان و استانداری، همایشی برای معرفی بسته‌های سرمایه‌گذاری گردشگری گلستان برگزار کنیم تا زمینه حضور بخش خصوصی فراهم شود. فعال‌سازی اقتصاد خلاق، حمایت از هنرمندان بومی و معرفی گنبد به‌عنوان مقصد گردشگری، از اولویت‌های جدی وزارتخانه است.

بازدید از مرکز صنایع‌دستی در گرگان و حضور در اتحادیه صنایع‌دستی دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان از دیگر برنامه‌های سفر وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به استان گلستان است.

همچنین بازدید از دیوار تاریخی تمیشه در کردکوی، بنای تاریخی گمرک بندرگز و بنای تاریخی قلعه آشوراده و بازدید مجدد از بخش‌هایی از دیوار بزرگ گرگان در روستای قلعه جیق گمیشان، از دیگر برنامه‌های پایانی صالحی به استان است.

انتهای خبر/
 

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.